Bestel online Bestel online Bel+31 71 36 11 000
Sluiten

Groeps- en leerlingenvervoer


Taxi Brouwer Noordwijk is lokale specialist in het verzorgen van het groepsvervoer | leerlingenvervoer per taxibus. In opdracht van een groot aantal gemeenten (o.a. Noordwijk, Katwijk, Rijnsburg, Wassenaar en Leiden) heeft ons taxibedrijf leerlingenvervoer per taxibus verricht.

Speciaal onderwijs
Als een kind naar speciaal onderwijs gaat (speciaal basisonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs) is het gebruikelijk dat er voor groepsvervoer een taxibus wordt ingezet. Taxi Brouwer Noordwijk is regelmatig ingezet voor het leerlingenvervoer en groepsvervoer in opdracht van gemeentes.

Gepast vervoer
Wilt u meer over weten groepsvervoer per taxi? De gemeente waar u woont kan zorgdragen voor ‘gepast’ groepsvervoer. Dat kan een vergoeding zijn waarmee u dus zelf een regeling kunt treffen,  maar de gemeente kan ook een betaald alternatief aanbieden. Een voorbeeld van zo’n alternatief is collectief geregeld vervoer voor leerlingen in het speciaal onderwijs, ook wel groepsvervoer genaamd.

Het leerlingenvervoer kenmerkt zich door een 8-persoons taxibusje of taxi  met chauffeur, zonder extra begeleiding. Het vervoer is van uw huisadres naar de desbetreffende school en terug. De wijze waarop wordt vastgesteld of deze vorm van groepsvervoer ‘passend’ is voor uw kind, maar ook de voorwaarden waaronder dit vervoer wordt aangeboden, variëren per gemeente. De voorwaarden zijn vastgelegd in de ‘Gemeentelijke Verordening Leerlingenvervoer’. Meer informatie over deze verordening is verkrijgbaar bij uw gemeente (online, telefonisch of aan de balie).

Rol van de gemeente
De gemeente kan als verantwoordelijke voor het leerlingenvervoer (een deel van) de uitvoering en organisatie openbaar aanbesteden aan taxibedrijven zoals Taxi Brouwer Noordwijk. De aanmelding van het vervoer loopt doorgaans via de gemeente. Via de gemeente heeft u dan ook de reglementen ontvangen, waaronder het leerlingenvervoer plaats kan vinden.

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor groepsvervoer van Taxi Brouwer, gebruikt u dan het contactformulier. U kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen met 071 36 11 000. Onze medewerkers van de afdeling groepsvervoer staan u graag te woord.